אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה דג לוקוס ברוטב אדום. לכן, החלטנו להמליץ על 2 המתכונים שלדעתנו הולכים הכי הכי טוב עם לוקוס.. תכינו את החלה או הלחם כי הולך להיות טעים..
הקאלסי: דג לוקוס ברוטב עגבניות חריף
טוב, אתם בטח תשמחו לגלות שהמתכון הבא הוא המתכון הכי טוב שיש להכנת לוקוס, למה? פשוט כי מדובר במנה מדהימה עם שילוב טעמים של מלוח, חריף ומעט חמוץ. משלבים עם חלה או לחם ביתי ולא מפסיקים לאכול.. ניתן להשתמש בפילה לוקוס או בלוקוס חתוך לפרוסות (מומלץ לבקש שיחתכו ולא לחתוך לבד)
מצרכים:
- 1 קילו דג לוקוס – חתוך לפרוסות או פילה
- 1 וחצי כוסות מים
- 3 כפות שמן זית
- 1 לימון סחוט
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 עגבנייה מרוסקת
- ¼ כפית מלח
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- חופן כוסברה קצוצה
- 3 כפיות פלפל צ’ילי חריף קצוץ
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית ומוסיפים את רצועות הגמבה. מטגנים למשך כדקה.
- מוסיפים למחבת כמון ופפריקה ומטגנים למשך כחצי דקה.
- בקערה נפרדת, מערבבים חצי כוס מים, מיץ לימון, רסק עגבניות, עגבנייה מרוסקת, מלח, שום וצ’ילי ומוסיפים למחבת עם השמן.
- מערבבים את תכולת המחבת יחד היטב ומטגנים למשך 10 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את חתיכות הדג ושאריות המים למחבת, יחד עם כוסברה.
- מכסים במכסה ומבשלים למשך 15 דקות על אש נמוכה.
- מגישים חם, רצוי עם חלה חמה ומתוקה.
רשת חברתית למתכונים. כל הזכויות שמורות © 2018.
https://www.foodisgood.co.il/general/grouper-recipes/
תמונת פתיחה של האתר בפייסבוק
קישור של הפייסבוק
זה אתר הטוב ביותר של שירים בכל סגנונות כדי לכם להיכנס אליו על תחמיצו הזדמנות של פעם בחיים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה